Controlul documentelor

Biletul de avion în sine nu vă permite să vă urcați în avion; pentru asta, aveți nevoie de o carte de îmbarcare. Check-in-ul este procesul de producere a cărții de îmbarcare, care include numărul locului din avion, ora de plecare și ora de prezentare la poarta de îmbarcare. Ca regulă generală, trebuie să vă propuneți să fiți la aeroport cu cel puțin 2 ore pentru zborurile interne (3 ore pentru zborurile internaționale) înainte de ora programată de plecare a zborului. La verificarea de securitate, sunt admiși doar pasagerii cu carduri de îmbarcare. Puteți efectua de asemenea check-in-ul dvs. electronic/online. Check-in-ul nu trebuie confundat cu plasarea bagajelor(”Bag drop”), ceea ce necesită check-in prealabil.

Înregistrarea constă în trei părți principale, care trebuie executate în același timp, dar se pot face acum separat:

  1. Verificarea actuală, adică confirmarea de către compania aeriană că aveți locul pentru zborul rezervat și că compania aeriană vă acceptă, și, eventual, să aveți timp șă ajungeți la timp la poarta de îmbarcare.
  2. Depuneți bagajele deținute personalului de handling la sol, care îl va eticheta pentru destinația biletului și se va ocupa de el până la cala avionului.
  3. Obținerea cărții de îmbarcare pentru a vă permite să continuați.

Dacă doriți să reduceți stresul, ajungeți la aeroport cu cel puțin o oră înainte de minimul recomandat de check-in. Consultați compania aeriană pentru timpul de check-in minim recomandat.

În cazul anumitor companii aeriene, veți primi o carte de îmbarcare cu loc rezervat, alte companii nu atribuie locuri. Veți avea nevoie de o carte de îmbarcare pentru a vă prezenta personalului de securitate și, ulterior, personalului de la intrarea în avion. În acest timp, bagajele dvs. verificate vor fi cântărite, etichetate și înmânate operatorilor de bagaje.

Controlul de securitate

La biroul de control al documentelor (”check-in”) ve-ti verifica bagajul împreună cu operatorul de handling. După acesta bagajul va fi scanat electronic pentru securitate, deoarece merge într-o zonă de depozitare pentru a fi încărcat pe zborul tău.

Apoi, pe măsură ce mergeți la poarta de îmbarcare, împreună cu însoțitorii dumneavoastră trebuie să treceți prin controlul de securitate personală. Ea implică următorii pași de bază (depinzând într-o oarecare măsură de faptul dacă zborul este intern sau internațional și politicile detaliate ale țării).

Trebuie să prezentați identificarea (cu excepția celor pentru copii mici) și cartea de îmbarcare pentru zborul dvs. Păstrați-vă identitatea și cartea de îmbarcare împreună cu dvs. pe tot parcursul procesului.

Veți fi instruiți să:

Îndepărtați toate articolele de îmbrăcăminte exterioare voluminoase (de ex. Pulovere, jachete) și, adesea, încălțămintea dumneavoastră apoi plasați-le într-o tavă/lădiță care trece prin scanare electronică separată sau inspecție manuală. Plasați toate gențile de purtare / portmonee / laptop-uri și punga transparentă cu lichide în tăvi / containere de pe linie pentru scanare separată, laptop-urile separat de orice, inclusiv accesoriile sale. Puneți punga transparentă cu lichide în partea superioară, unde poate fi ușor văzută / inspectată. Aceasta este ultima ta ocazie de a evita întârzierile, plasând toate articolele metalice sau electronice (de exemplu, telefoane mobile, monede, chei) într-o tavă/lădiță.

Mergeți la un punct din apropiere pentru screening personal / corporal, electronic și / sau manual. Orice obiect metalic va genera o alarmă. Veți fi îndrumat să vă întoarceți la linia de scanare continuă și să plasați articolele "ofensatoare" într-o tavă/lădiță pentru o examinare separată.

În general, nu veți avea permisiunea de a transporta obiecte ascuțite (de exemplu, cuțite, foarfece, lame de ras) sau arme de foc la bordul avionului, aceste articole trebuie introduse în bagajele de cală. Există, de asemenea, o restricție privind cantitatea de lichide, aerosoli și geluri pe care le puteți efectua pentru zboruri în Uniunea Europeană, precum și toate celelalte zboruri internaționale. De asemenea, că dacă zborul dumneavoastră este format din mai multe segmente, este de preferat să achiziționați lichide (adică alcool, parfum, etc.) la ultima oprire, înainte de ultimul segment. Cu alte cuvinte, dacă aveți vreo escală, nu trebuie să cumpărați obiecte duty-free la începutul călătoriei dvs. ci ar trebui să faceți acest lucru numai la escală finală.

Dacă aveți vreun fel de metal în corpul dvs. pentru orice motiv (ex. probleme medicale), fiți pregătiți pentru alarme pe parcursul scanării corporale. Medicul dvs. vă poate ajuta să dețineți o formă de probă pentru TSA sau pentru alți inspectori de securitate. Acest lucru poate evita un control de securitate în plus.

Reguli de aur

  • Păstrați-vă întotdeauna bagajele aproape până când predați bagajele spre cala avionului, apoi la verificarea securității personale până la îmbarcarea în avion. Oficialii de securitate iau foarte serios lucrurile nesupravegheate. Dacă se găsește un bagaj și proprietarul nu este la îndemână să-l recunoască, poate declanșa o alertă, rezultând ca zona afectată să fie "blocată" până la inspecția bagajelor suspecte de către experți. Rezultatul va fi o pierdere de timp semnificativă pentru toți pasagerii, amenzi sau chiar pierderea bagajului dumneavoastră (care chiar poate fi distrus).
  • Nu faceți glume despre bombe, arme sau alte amenințări de securitate. Nu există loc pentru umor pe acest subiect; în loc să se bazeze pe judecata lor subiectivă individuală, personalul de securitate trebuie să ia orice glumă ca pe o declarație serioasă. Veți fi verificați mai atent și / sau escortat în afara locului în anumite cazuri. Bancnotele pot fi chiar tratate ca o infracțiune penală, cu acuzații împotriva dvs., care conduc la amenzi și / sau închisoare.
  • Asigurați-vă că vă lăsați suficient timp pentru verificările de securitate - este responsabilitatea dvs. să le faceți din timp pentru a ajunge la poarta de îmbarcare înainte de a se închide. Majoritatea companiilor aeriene și aeroporturile vă recomandă timpul minim de a ajunge la aeroport.

Controlul pașapoartelor

Măsurile de securitate la frontieră sunt politicile de control al frontierelor adoptate de o țară sau grup de țări pentru combaterea călătoriilor sau comerțului neautorizat dincolo de frontierele sale, limitarea imigrației ilegale, combaterea criminalității transnaționale și prevenirea infractorilor care doresc să călătorească.

Îmbarcarea

Cartea de îmbarcare indică timpul la care începe îmbarcarea (nu când se termină). De obicei, îmbarcarea începe chiar și după ora tipărită, dar cu cel puțin 30 de minute înainte de plecare, uneori  chiar 45 de minute.

Poarta se închide (se oprește la îmbarcare), de obicei, cu doar 10-15 minute înainte de plecare, asigură-ți timp suficient pentru a ajunge la poarta, mai ales dacă ești departe de poarta de îmbarcare alocată sau nu știi drumul spre ea în aeroport. Contactați agentul dvs. de turism pentru sfaturi.

Wifi

Wi-fi este disponibil în ambele terminale de sosire și plecare. Wi-fi este gratuit.

Schimb valutar

Există un automat de schimb valutar în Terminalul de sosiri.

Locuri de fumat

Ne pare rău, dar fumatul nu este permis în Terminale. Vestea bună este că există locuri de fumat în afara Terminalului, precum și un salon de fumat în Terminalul de plecare, zona de așteptare. Pentru a le găsi, urmați semnele.

Urgență medicală

Dacă sunteți bolnav în timp ce vă aflați la aeroportul nostru, vă rugăm să nu vă faceți griji. Avem facilități medicale excelente și echipe de răspuns la dispoziție 24/7.

Pentru situații de urgență, apelați: 112, utilizați cel mai apropiat telefon cu informații din Terminal sau solicitați ajutor oricărui personal aeroportuar din zonă.

Împachetarea bagajelor

Disponibil în zonele de check-in ale terminalului de plecare. Este o idee bună să vă cântăriți pungile înainte de a le înfășura, evitând astfel întârzierile inutile la contorul de check-in.

Preluarea bagajelor

Semnele deasupra fiecărei benzi de bagaje arată ce bagaje sunt procesate la acea bandă.

Bagaje pierdute

Biroul de bagaje pierdute este situat în terminalul de sosire. În caz de pierdere a bagajelor, toți pasagerii trebuie să enumere conținutul bagajelor și să depună o plângere. Este recomandat să transportați elementele esențiale într-o geantă ce se transportă la bord, inclusiv haine de schimb sau obiecte cu valori ridicate sau emotionale. Întârzierile din motive de securitate pot provoca, de asemenea, ca bagajele să ajungă într-un zbor mai târziu decât proprietarul lor. Prelucrarea vamală se efectuează în mod normal după preluarea bagajelor.