Istanbul

Zbor operat de Turkish Airlines pe toată perioada anului

Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta. Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele antic și tradițional de Constantinopol. Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.

Acces website companie Turkish Airlines

Londra

Zbor operat de Wizz Air pe toată perioada anului

Londra (în engleză London) este capitala Angliei și a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar (datorită City-ului), cultural și artistic al Regatului Unit, și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii.

Populația Londrei este de 7.421.229 locuitori în Londra Mare, cărora li se adaugă alte câteva milioane din zona metropolitană. Există o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, mulți dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

În Londra se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.

Westminster și Biserica Sf.Margareta din Londra au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Acces website companie Wizz Air

Tallinn

Zbor operat de LOT/Nordica între 15 Iunie - 28 Septembrie 2019

Tallinn este capitala și cel mai mare oraș al Estoniei. Se află pe coasta de nord a țării, pe țărmul Golfului Finlandei din județul Harju. Din secolul al 13-lea până în 1918 (și pe scurt în timpul ocupației naziste a Estoniei din 1941 până în 1944), orașul era cunoscut ca Reval. Tallinn ocupă o suprafață de 159,2 km2 (61,5 km mi) și are o populație de 440,776.

Orașul vechi din orașul Tallinn este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa și este listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Tallinn este centrul politic, financiar, cultural și educațional major al Estoniei. Deseori numit Silicon Valley of Europe, are cel mai mare număr de start-upuri per persoană în Europa și este locul de naștere al multor companii internaționale, inclusiv Skype. Orașul va găzdui sediul agenției IT a Uniunii Europene. Oferind un grad ridicat al securității informatice la nivel mondial, aceasta este sediul Centrului de excelență NATO pentru Cyber ​​Defense. Acesta este clasat ca un oraș global și a fost listat printre primele 10 orașe digitale din lume. Potrivit Centrului Global al Centrelor Financiare, Tallinn este cel mai competitiv centru financiar din Europa de Nord și se situează pe locul 52 pe plan internațional. Orașul a fost o Capitala europeană a culturii pentru 2011, împreună cu Turku din Finlanda.

Tallinn este situat pe coasta de sud a Golfului Finlandei, în nord-vestul Estoniei. Lungimea coastei este de 46 km (29 mile). Acesta cuprinde trei peninsule mai mari: peninsula Kopli, peninsula Paljassaare și peninsula Kakumäe. Orașul are o serie de plaje publice, inclusiv cele de la Pirita, Stroomi, Kakumäe, Harku și Pikakari.

Cel mai mare lac din Tallinn este Lacul Ülemiste (9,44 km2 (3,6 mp mi)). Este principala sursă a apei potabile a orașului. Lacul Harku este cel de-al doilea cel mai mare lac din interiorul granițelor orașului Tallin și are o suprafață de 1,6 kilometri pătrați (0,6 metri pătrați). Tallinn nu se află pe un râu important. Singurul râu semnificativ din Tallinn este râul Pirita din Pirita. Din punct de vedere istoric, micul râu Härjapea curgea din lacul Ülemiste prin oraș în mare, dar râul a fost deturnat pentru ape reziduale în anii 1930 și a dispărut complet din oraș. Referințele acestuia rămân încă în numele străzilor Jõe (de la Jõgi, râu) și Kivisilla (de la Kivisild, pod de piatră). Cel mai înalt punct din Tallinn, la 64 de metri deasupra nivelului mării, este situat în districtul Hiiu, Nõmme, în partea de sud-vest a orașului.

Accesati siteul companiei aeriene

Satu Mare

Zbor operat de Tarom între 5 Iulie - 13 Septembrie 2019

Satu Mare este situat în județul Satu Mare, în nord-vestul României, pe râul Someș, la 13 km de granița cu Ungaria și la 27 km de granița cu Ucraina. Satu Mare este un oraș cu o populație de 102.400 (2011) și capitala județului Satu Mare, România, precum și centrul zonei metropolitane Satu Mare. Menționată în Gesta Hungarorum ca castrum Zotmar ("fortul lui Zotmar"), orașul are o istorie care se întoarce în Evul Mediu. Astăzi este un centru academic, cultural, industrial și de afaceri din nord-vestul României.

Satu Mare beneficiază de proximitatea sa la granițele cu Ungaria și Ucraina, ceea ce o face o locație excelentă pentru parcurile logistice și industriale. Companiile care au înființat unități de producție în Satu Mare sunt Voestalpine, Grupul Dräxlmaier, Grupul Gotec, Grupul Anvis, Schlemmer, Casco Schützhelme și Zollner Elektronik în sectorul industrial; FrieslandCampina în sectorul alimentar; Grupul Radici din sectorul textilelor; și Saint-Gobain și Boissigny în industria lemnului.

Orașul este deservit de Aeroportul Internațional Satu Mare (IATA: SUJ, ICAO: LRSM), aflat la 13 km sud de oraș, cu o pistă de beton, una dintre cele mai lungi din România, cu TAROM și Wizz Air operand zboruri regulate.

Atracțiile turistice majore sunt:

 • Palatul Administrativ, la 97 m (318 ft), una dintre cele mai înalte clădiri din România
 • statuia "Capitoline Wolf"
 • Biserica Lanțului
 • hotelul Dacia
 • Sinagoga din Decebal Street
 • Turnul pompierilor, un turn înalt de 47 m
 • grădina Romei
 • Catedrala romano-catolică

Acesati websiteul companiei aeriene

Cluj Napoca

Zbor operat de Blue Air între 2 Iulie - 29 August 2019

Cluj-Napoca cunoscută sub numele de Cluj, este al patrulea oraș cu cea mai mare densitate din România și sediul județului Cluj în partea de nord-vest a țării. Din punct de vedere geografic, este aproape echidistant de București (324 kilometri), Budapesta (351 km (218 mi)) și Belgrad (322 km (200 mi)). Situat în valea râului Someșul Mic, orașul este considerat capitala neoficială a provinciei istorice Transilvania. Din 1790 până în 1848 și din 1861 până în 1867, a fost capitala oficială a Marelui Principat al Transilvaniei.

Cluj-Napoca este un important centru economic în România. Brandurile locale care au devenit bine cunoscute la nivel național și, într-o oarecare măsură, chiar internațională. Amintim: Banca Transilvania, Terapia, Farmec, Jolidon și Ursus.

În anul 2007, industria hotelieră din județul Cluj a oferit cazare totală de 6.472 de paturi, dintre care 3.677 au fost în hoteluri, 1.294 în pensiuni și restul în cabane, campinguri sau pensiuni. Un total de 700.000 de vizitatori, din care 140.000 erau străini, au rămas peste noapte. Cel mai mare număr de vizitatori străini provin din Ungaria, Italia, Germania, Statele Unite, Franța și Austria.

Cluj-Napoca găzduiește o serie de festivaluri culturale de diferite tipuri. Acestea se întind pe tot parcursul anului, deși sunt mai frecvente în lunile de vară. Iată câteva dintre ele:

 • "Sărbătoarea Muzicii" (Fête de la Musique)
 • "Septemberfest", după modelul Oktoberfest german.
 • Festivalul castelului electric
 • Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)
 • Comedia Cluj, care a debutat în 2009, este cel mai nou festival anual de film organizat la Cluj-Napoca.
 • Toamna Muzicală Clujeană, cel mai important eveniment muzical clasic din România după Festivalul George Enescu
 • Festivalul Untold, care a început în 2015, este cel mai mare festival de muzică din România. Desfășurată în principal în Arena Cluj, precum și în sala polivalentă, a atras peste 300.000 în a doua ediție.

Accesati websiteul companiei aeriene